H-P.: 07:30 - 18:00 | SZO.: ZÁRVA | V.: ZÁRVA

GYIK

Az oldalon a termékek és szolgáltatások bruttó ára alatt a nettó árat is feltüntetjük.
Igen, a grafikai előkészítő munkálatoktól a teljes kivitelezésig, mindent helyben meg tudunk oldani.
Igen, megtalálja a Referenciák menüpont alatt
Természetesen! De kérjük, fontolja meg inkább, hogy első alkalommal rendeljen többet, mivel az állandó költségek (lemezkészítés, gépbeállás, előkészítés stb.) úgy csak egyszer jelentkeznek és nagyobb mennyiség esetén kedvezőbb darab árat is ki tudunk alakítani.
Számos különböző vastagságú és felületű papírral dolgozunk. Kérjük megrendelés esetén a papír súlyát és felületét megjelölni szíveskedjen!
Cégünk a nyomdakész pdf formátumot preferálja, de ha ez nem megoldható kérjük a word dokumentum mellé az alkalmazott betűtípust és képeket csatolni szíveskedjen! A nem nyomdakész pdf-ből történő gyártást, nyomdai előkészítési folyamat előz meg, melyet plusz költség terhel. Az ebből adódó plusz költségek miatt, kérjen ajánlatot. Egyszerűbb nyomtatások esetén ajánljuk a Microsoft Wordben készített dokumentumot pdf formátumba konvertálni, mivel sajnos gyakran előfordul, hogy az otthon még tökéletes dokumentum, nálunk nem ugyanúgy fog megjelenni. Nyomtatás esetén filekezelési díjat számolunk fel minden file esetében (50 Ft fileonként,) kivéve pdf file.
PC-s környezetben előállított Indesign, Coreldraw, Illustrator, Photoshop file-okat tudunk kezelni az általánosan elfogadott nyomdakész PDF formátum mellett. Indesign file esetén javasoljuk a Package funkció alkalmazását, hogy az összes importált elem és betűtípus egy egyesített mappaként fogadható legyen. Illustrator és Photoshop file-ok esetén az importált betűtípusokat és egyéb fileokat mellékelni szíveskedjen. Amennyiben ezektől eltérő filetípust szeretne küldeni, úgy kérem előzetesen konzultáljon kollégánkkal az info@printprofi.hu email címen. A nem nyomdakész pdf-ből gyártást nyomdai előkészítési munka előzi meg, melynek költségeivel kapcsolatban kérjük ide kattintva kérhet ajánlatot. Észrevételeinkről valamint az esetleges hibákról értesítést küldünk, és visszajelzésig a munkát félretesszük. Segítségüket előre is köszönjük szépen!
Adathordozók közül CD-n, DVD-n, pendrive-on vagy emailben tudjuk fogadni a szükgéses dokumentumokat. Mobiltelefonon tárolt dokumentumok esetén kérjük, e-mailen elküldeni a nyomtatandó anyagot, ingyenesen használható WIFI biztosított.
Az Ön által küldött pdf-ben kérjük, hogy az oldalak “lapozási” sorrendben legyenek elhelyezve. A nyomdai előkészítés során egy un. “kilövő” program az előlapokhoz hozzárendeli a megfejelő hátlapokat.
Javasolt a 2-3 mm kifutó használata. A lapok szélén végigfutó keskeny csíkok használatát lehetőség szerint kerüljük.
A Printprofi mind digitális, mind ofszet technológiával rendelkezésre áll.
Igen, mert a többféle technológiának köszönhetően a legoptimálisabb megoldás választható.
Legtöbb ügyfelünk maximálisan elégedett a kész lenyomattal. De a sokféle monitorbeállítás és a különböző technológiák alkalmazása miatt adódhatnak különbségek a monitoron látható grafika és a kész nyomat közt. Kérjük, informálódjon az RGB-CMYK színrendszerekről mielőtt elkészíti grafikáját, hogy minél tökéletesebb eredmény szülessen!
A széles körben elterjedt lakossági nyomtatók (pl. lézer vagy tintasugaras), proof eszközök, digitális nyomdai eszközök és ofszet nyomógépek technológiában eltérőek, ezért garanciát nem lehet vállalni arra, hogy egy korábban máshol előállított terméknek tökéletes mását létre tudjuk hozni, de természetesen törekszünk a maximumra. De sajnos két ugyanolyan technológiát alkalmazó nyomda közt is lehet különbség, de az köztudott, hogy az ofszet és a digitális technológiával előállított termékek közt hatalmas különbségek lehetnek. Amennyiben szeretne meggyőződni arról, hogy a termék színeinek megfelelőségéről, úgy kérjük, megrendelésnél jelölje meg, hogy gyártás előtt egy színhelyes proofot készítsünk. Amennyiben a kész proof elfogadásra került, úgy a proof színeinek megfelelően végezzük a gyártást. Az általunk gyártott termékek nem fognak hasonlítani az otthoni tintasugaras nyomtatóval előállított nyomtatásokhoz… Sokkal szebb lesz!
A 4+0 szín azt jelenti, hogy a lapot csak az egyik oldalán nyomtatjuk meg színesben, a 4+4 szín azt jelenti, hogy a lapot mindkét oldalán megnyomtatjuk.
Színminta vagy Pantone skála alapján meghatározható szín.
Tárgyszínek alapszínei. Nyomdai feldolgozás során használatos. C (Cián), M (Magenta: bíbor), Y (Yellow: sárga), K (Key: fekete)
Fényszínek alapszínei. A vörös (Red), zöld (Green) és kék (Blue) egyenlo arányú keveréssel fehér színt adnak. A számítógépes képernyőkön ezeket a színeket használják, nyomdai feldolgozásra a CYMK színek alkalmasak.
Bittérképek (pixelek rácsba rendezett halmazából előálló ábra vagy kép) és raszteres megjelenítő eszközök elemi egysége, amelyek rácsba rendezett sokasága az egész képet alkotja.
Elemi idomokból (primitívekből) és a rajtuk végzett vektorműveletekből felépített ábra. A vektoros grafikák nagy előnye, hogy nem egy fix koordináta rendszerben kerülnek ábrázolásra, így megjelenítésük során - a bittérképekkel szemben - a minőség romlása nélkül skálázhatóak a megjelenítő eszköz fizikai jellemzőinek megfelelően. Ráadásul a tárolásukhoz szükséges helyet nem kiterjedésük, hanem a bennük felhasznált primitívek száma határozza meg. Hátrányuk, hogy összetett, a valós életből származó képek (pl. fotók) ábrázolására közvetlenül gyakorlatilag alkalmatlanok.
Nyomdai kefelevonat, szedési, tartalmi, formai hibák, eltérések javítása. A korrektúra célja a szövegben levő betű-, írásjel- és formázási hibák megtalálása és azok javítása.
Adathordozóról digitális eljárással készített próbanyomat, színes nyomtatás színhelyességének ellenőrzésére.
A kifutó a kép egy, vagy több oldalán szegély (margó) nélkül megjelentetett kép. A kifutó képet tartalmazó nyomtatványok tervezésekor figyelembe kell venni, hogy a kép szegélymentesnek szánt szélein nincs-e aktív grafika.
A vágott méreten kívül a filmen elhelyezett jel, mely a kötészet számára mutatja a vágás méretét.
A vágott méret a kész nyomdai termék tényleges mérete.
Egyedileg készített késformával a nyomatot a kívánt formára vághatják, illetve kívánt részek belőle kivághatóak. Kisebb példányszám esetén lézergravírozó géppel megoldható stancszerszám nélkül egyedi formára tervezett anyagok kivitelezése.
Kiadvány kötését kiváltó egyszerű és gyors eljárás, mely kis, kézi berendezéssel is elvégezhető. Lehet egyszeres vagy dupla, különböző anyagú (műanyag vagy fém), különféle színű és átmérőjű (a kiadvány vastagságához illeszkedően).
Öntapadó címke olyan bemetszése, amely a címke hordozóját nem éri el. Ritzeléssel érhető el, hogy a címkék a hordozó papírról egyenként leszedhetők legyenek.
A papír előírt helyén szaggatott késsel való beütése a le-, ki-, vagy széttéphetőségének elősegítésére.
Hajtások jelző nyomása, amellyel a kiadvány (például könyvborító) jobb nyithatóságát, vagy (például prospektus, dosszié) könnyebb záródását biztosítjuk.
A kiadvány gerincén elhelyezett két vagy több kapocs, amely a kiadvány összefogására szolgál. Minimálisan 8 oldalas, legfeljebb - a papír vastagságától függően - 80-112 oldalas munkáknál alkalmazható.
Nyomdakész CMYK composite PDF, vagy composite PostScript (az alábbi feltételekkel)
CMYK, 300 dpi, lehetőleg jpg vagy tif, tömörítés nélkül. Amennyiben a kép valamilyen szöveges elemet is tartalmaz, akkor a szükséges felbontás 600 dpi.
Az állományban lévő összes font legyen beágyazott vagy legörbézett. Egyszínű szövegnél (pl. fekete) a betűk minimális mérete 5 pont, többszínű szöveg esetén (pl. zöld) a betűméret minimum 8 pont nagyságú legyen.
A tartalmi és nyelvtani hibákért, korrektúrázás, jóváhagyás után nem áll módunkban felelősséget vállalni.
Kérjük, csak a ténylegesen nyomásra kerülő színek legyenek az anyagban. Direkt színek alkalmazásakor kizárólag csakis a megfelelő elemek (objektumok, fontok, képek, stb.) legyenek direkt színben megadva, (amelyek a megrendelésben is direktszínként szerepelnek.) A felesleges direktszíneket kérjük minden esetben CMYK színrendszerbe átalakítani. Formalakk illetve stancforma esetén, kérjük ezeket a rétegeket direkt színként (külön színkivonaton) megadni.
Az oldalakat vágójelekkel, szükség esetén hajtás-, biegelés-, perforálásjelekkel, oldalközépre igazítva kérjük leadni. Egyéb jelek (pl. passzer vagy színskála) nem szükségesek. Több oldalas anyagok, prospektusok, könyvek leadásakor a belíveket és a borítót külön fájlban kérjük. A borító oldalait (B4-Bl külső oldal, B2-B3 belső oldal) oldalpárban, a belíveket oldalanként, nem oldalpárban, egyetlen fájlban kérjük. Ha a kiadvány üres oldalt tartalmaz, az a leadott állományban is a megfelelő helyen szerepeljen. Ragasztókötés esetén a gerinc és az esetleges nyitó bígelés méretét a borító oldalpár méretébe bele kell számolni. Irkafűzés esetén az oldalak számának 4-gyel oszthatónak kell lennie.
A megrendelésben maghatározott méret szerint kérjük a leadott állományok méretezését. Kifutó esetén +3-3 mm-es ráhagyást kérünk.
Minden elterjedtebb fájlformátumot tudunk fogadni és felhasználni. Emailen (max. 20 MB), CD-n, DVD-n, USB eszközön keresztül PC platformra.
Segítségünkre lehet, ha forgatókönyvet, nyomatmintát, strukturális tervet kapunk az ellenőrzés miatt. Hajtott munkához minden esetben hajtásmintát kérünk.
Az RGB színrendszer a (Red = Piros, Green = Zöld, Blue = Kék) a monitorokon, tv-ben, digitális fényképezőkön és scannerek által használt színrendszer. A CMYK ( Cyan, Magenta, Yellow, Key ) a tényleges festék pigmentekre utal. A nyomdaiparban általánosan a CMYK ( 4 színes nyomás ) az elfogadott, melyet “full color printing”-ként is emlegetnek. Az RGB színek együtt fehéret, míg a CMYK színek együtt feketét alkotnak. Ezért is fizikailag lehetetlen tökéletesen ugyanazokat a színeket előállítani amiket a monitoron látunk. A napjainkban használt grafikai szoftverek képesek az RGB színrendszerben előállított képek CMYK-ra konvertálására. Kérjük megrendelés esetén amennyiben lehetséges CMYK-ra konvertált pdf-et küldjön. Önnek akkor van a legnagyobb ráhatása a kész termék kinézetére, ha az ilyesfajta konvertálást a saját szoftverén végzi. A CMYK grafikák monitoron halványabbnak tűnhetnek. Sötét szöveg esetén javasoljuk a világos háttér használatát, hogy a szöveg olvashatóságához szükséges kontraszt megmaradjon.
A képek végleges méretekor javasoljuk, hogy a felbontás ne legyen kisebb, mint 300dpi. A 300dpi alatti felbontással rendelkező képek nyomáskor pixelesek, töredezettek lesznek Adobe Indesign-ban létrehozott dokumentumok esetén az ‘Actual DPI’ könnyen ellenőrizhető a Links panel segítségével. A kép mérete és felbontása, méretezés esetén fordított arányban változik. Pl. Egy kép 10cm * 10cm méretben 300dpi-s tényleges felbontású (jó minőség), míg ugyanaz a kép 20cm*20cm-re nagyítva már csak 150dpi tényleges felbontáshoz vezet (töredezett, pixeles). A képek eredeti felbontását a létrehozáskori beállítások (fényképezőgép, scanner stb. beállítása) határozzák meg. Utólag ezeken a képeken nagyítani, minőségromlás nélkül nem lehet. A képek pl. photoshopban történő felbontás átírása sem oldja meg a problémát! Az interneten található fényképek jellemzően webre optimalizált képek. Az ilyen optimalizálás során a képek 72-96 dpi-re és jellemzően jpg konvertálást kapnak. Az ilyen tömörített képek nyomdailag már nem megfelelőek, mivel túl alacsony a felbontás és túl kevés a színinformáció.
Napjaink legmodernebb emblémázási technológiái közé sorolják, sokrétű alkalmazási területe és kíváló minősége miatt. A kis darabszámú (némely esetben ez a tömegtermelésre is igaz) fotóminőségű emblémázás legolcsóbb megoldása, alkalmazási területének az emblémázni kívánt anyag kémiai szerkezete szabhat határt. A technológiának három alappillére van, speciális festék, speciális papír és az emblémázni kívánt felület poliészter tartalma. A kívánt grafikát digitális nyomtatóval (erre csak egyes nyomtatók alkalmasak), a már említett szublimációs festékkel kinyomtatjuk egy speciális (transzfer) papírra, ami kimondottan erre a technológiára lett kifejlesztve, majd ez után a megfelelően kinyomtatott grafikát egy vasalóprés segítségével 210 - 230 °C-on 20 - 40mp időintervallumban kb: 5 - 6 bar nyomáson hőpréseljük. Ekkor alakul ki a szublimáció, a hő hatására a papíron levő vizesbázisú festék elkezd párologni, a nyomás segítségével a gőz csak egy irányba és nagyon koncentrált módon tud haladni, így kapunk megfelelő határvonalat. A festékben lévő atomok és az emblémázni kívánt termékben (vagy felületén) lévő szénatomok oldhatatlan szublimációs kötést alkotnak. A technológia előnye hogy a festék nem csak a felületen hanem az anyag pólusaiban is megtalálható.
A póló és textilnyomtatás alapvető feltétele a hozott anyag minősége. Üzletünkben egyaránt lehetőség van pamut és kevert szálas anyagok nyomására, de a textil anyagminőségével egyenesen arányos lehet a grafika nyomtatásának minősége. Ügyelnünk kell arra is, hogy a grafikán található fehér részek megkapják a textil színét, mert a nem speciális nyomtatók fehér színnel nem képesek nyomtatni. Amennyiben lehetséges raszteres, illetve többszínű vektoros grafikához fehér, vagy nagyon világos színű anyagot ajánlunk!
Ajánljuk logók, egyszerű vektoros grafikák stabil megjelenítésére a textilen. A hordozó lehet pamut, poliészter vagy kevert szálas anyag is. Hátránya, hogy csak egy színből vágható, és aprólékos grafikák, képek megjelenítésére nem alkalmas. Előnye, hogy a szublimációs nyomtatással szemben, nagyon tartós, akár 90 °C-on mosva sem válik le a hordozó anyagról.
Lepd meg szeretteid, barátaid vagy akár saját magad teljesen egyedi ajándék megoldásunk egyikével. Minden korosztály részére emlékezetes, egyedi ajándék lehet, hiszen nem csak egy polcról leemelt tárgy, hanem egy különleges emlék. Figyelmedbe ajánljuk a varázsbögrét, melyen a fotó hő hatására jelenik csak meg, így akár humoros perceket okozva szeretteidnek.
Nagyszerű ajándék lehet egy saját fotóval ellátott puzzle, bármilyen alkalomra! Az egyik legkreatívabb meglepetés! Két méretben készítünk egyedi grafikával ellátott kirakókat, 192 (A/4) és 24 (A/5) darabosat. A fotó minősége ráhelyezéskor nem sérül, a festék a stanc széleinél is behatol az anyagba!

Ügyfeleink

Gyors, segítőkész, lelkes csapat, profi kapcsolattartás és kiszolgálás 😊

TANKÁNÉ ÁDÁM Róza / Roza TANKA
Beszerző / Purchaser

Tizenhat éve járok a Print Profi-hoz úgy is mint magánember és úgy is mint cég a legkülönfélébb dolgokkal.
Soha nem ért csalódás, a minőséggel szemben , soha nem volt kifogásom, de munkatársaimnak sem , holott mi a világban dolgozunk és felhasználjuk a Print Profi munkáit. Komáromi Zsolt barátomnak külön köszönöm a nagyszerű együttműködést és szép jövőt kívánok.

Sallai András
alelnök, IMG
olimpiai ezüstérmes, világbajnok magyar jégtáncos, a legendás Regőczy–Sallay-jégtánckettős férfi tagja

A PrintProfi Digitális Gyorsnyomdával már régóta dolgozunk együtt. A nyomdát gyors, pontos, precíz, minőségi és megbízható, magas színvonalú munkavégzés jellemzi. A nyomdai munkálatokhoz kapcsolódó szolgáltatásaikat versenyképes áron biztosítják. A kollégáik nagyon segítőkészek, emberileg és szakmailag is kiváló tulajdonságokkal lehet őket jellemezni

Szabó Zsolt
nemzetközi koordinátor
Apor Vilmos Katolikus Főiskola

Gratulálok a Printprofi csapatnak és köszönöm az évek óta tartó kiváló együttműködést és a minőségi munkát!
Hajrá Vác!

Személyes üdvözlettel:
Bogányi Gergely
Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar zongoraművész

Referencia
Referencia
Referencia
Referencia
Referencia
Referencia
Referencia
Referencia
Referencia
Referencia

Elakadt? Miben segíthetünk?


GYIK Kapcsolat Árajánlat
Pályázatok

Minden jog fenntartva ©2004-2024 - Print Profi Kft.